k
u
l
t
u
r

Kutxa  Kultur

eu es

Txokolatea: Biologia eta nutrizioa

2019/11/22

compartir

Ordutegia: 19:30
Lekua: Kutxa Kultur (Ruiz Balerdi Aretoa)

Dohainik


Kakaoa, txokolatearen osagai nagusia, polifenolak bezelako konposatu naturaletan aberatsa den elikagia, eta antioxidatzaile eta hanturaren aurkako ezaugarriak dituela jakiteak osasunaren gain dauzkan efektuen ikerketa suspertu du. Orain dela bi mila urte lehen kontsumitzaileek ematen zizkioten bertute osasungarri asko baieztatu dituzte ikerketa hauek. Kakaoa eta txokolatea, ordea, ez dira gauza bera. Ezagutzen al duzu kakaoatik abiatuta txokolatera doan historia? Horren inguruko hausnarketa egingo dugu hitzaldian zehar. Gainera, kakaoa eta txokolatea osasunarekin lotzen dituzten ebidentzia zientifiko nagusiak aurkeztuko dira, eta txokolatea elikagai osasungarri bihurtzeko gakoak emango dira.

Hizlaria: Mª Ángeles Martín Arribas

Hizkuntza: gaztelania

Kutxa Kultur Gelak eta Materialen Fisika Zentroak (CFM, CSIC-UPV/EHU) antolatutako hitzaldia 2019-2020 jarduera-programaren barruan.

SARRERA LIBREA AFOROA BETE ARTE

 

Itxi
Itxi
ico-facebook-color ico-twitter-color ico-googleplus-color